Bitcoin Minen Nederland

Aan het Minen van Bitcoins hangt een groot kostenplaatje. Zoals er al eerder benoemd is op onze website, is een grote hoeveelheid aan stroom nodig om daadwerkelijk te kunnen minen. Dit zal direct invloed hebben op de uiteindelijke kosten van de energierekening, welke erg hoop op kan gaan lopen. Vanwege deze reden gaat men er snel vanuit dat Bitcoin Mining vooral plaatsvindt in landen waar de stroomkosten erg laag liggen. Niks is minder waar, aangezien de populariteit van Crypto Mining Farms in Nederland aanzienlijk lijkt te stijgen. Ondanks de kosten voor energie in Nederland relatief hoog liggen, wordt er volop gebruik gemaakt van het genereren van nieuwe cryptocurrency.

Ondanks de Bitcoin in een aantal landen verboden is, heeft Nederland laten weten deze vorm van cryptocurrency een kans te geven. Zo hebben zij in de Nederlandse politiek laten weten dat de Nederlandse Kansspel Autoriteiten verantwoordelijk zijn voor het verdere verloop van de virtuele munt.

Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 95% van de Nederlandse consument bekend is met de Bitcoin. De meest voorkomende cryptocurrency munten waar in Nederland in gehandeld wordt zijn de Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. In 2018 heeft er voor het eerst in Nederland een situatie plaatsgevonden waarbij een werkgever zijn werknemers heeft uitbetaald in Bitcoins. De Nederlandse wetgeving stelt dat een werkgever verplicht is de minimum loon uit te betalen in euro’s, alles wat hierboven zit mag dus worden uitbetaald in Bitcoins. Ondanks de daling van de crypto waarden, blijft Nederland investeren in de virtuele munt.

Vooral in de Randstad is de vraag en interesse naar de cryptocurrency zeer groot. Steden als Blaricum en Amstelveen ranken het hoogst wanneer een gekeken wordt naar de populariteit van cryptocurrency. Steden met rijke ondernemers en hoogopgeleiden positioneren zich hoog in de Nederlandse lijst. Steden als Limburg, Groningen en Zeeland hebben de laagste score op het gebied van interesse en populariteit. Desondanks zal de bekendheid van de Bitcoin blijven groeien, waardoor steeds meer Nederlanders zich zullen gaan verdiepen in de ontwikkeling.

Bitcoin blijft ondanks deze manier van handelen een digitale betaalmiddel. Betaalmiddelen zijn ontwikkeld om hier juist transacties mee te kunnen verrichten. Geen verrassing dus dat steeds meer winkels en webshops betalingen in cryptocurrency accepteren. Ook in Nederland zijn er genoeg plekken te vinden waar eenvoudig met Bitcoin betaald kan worden. Van lokale schildersbedrijven tot aan drogisterijen, van museums tot aan de bekende bezorgservice Thuisbezorgd; in Nederland is het al mogelijk om met Bitcoin te betalen bij meer dan honderd winkels! Hier zullen in de toekomst steeds meer bedrijven zich bij aansluiten, wat voor een positief effect op de cryptocurrency ontwikkeling zal zorgen.

Nederland kent verschillende grote Exchanges en Brokers, waardoor de taal voor veel mensen geen barrière zal zorgen. LiteBit is een populaire Nederlandse Exchange website waar veel traders dagelijks aan het handelen zijn. BL3P is onderdeel van Bitonic en is een Nederlandse Bitcoin Exchange website. Dit is echter ook de enige Exchange website die gespecialiseerd is in Bitcoin exchange in Nederland. Verder zijn er nog talloze innovatie beurzen beschikbaar in het land waar u terecht kan voor de meest betrouwbare exchanges. Een groot voordeel van het bevinden op een Nederlandse website is dat u gemakkelijk geldtransacties kunt uitvoeren door middel van iDEAL.